Fritids-klubben er tilbake

Det er nok ikke tilfeldig at det var The Leisure Society som Kinks-veteran Ray Davies tok kontakt med, da han ønsket seg partnere til et nytt live-prosjekt. Fritidsklubben til Nick Hemming og Christian Hardy er overtydelig inspirert av grupper som Kinks, men også av folkrock og annen glad pop. Nå har duoen kommet med et nytt, vakkert og morsomt album, Alone Aboard the Ark, som bør være midt i blinken for de av oss som savner flere band som holder Kinks-tradisjonen vedlike. Jeg har tatt med 6 sanger fra albumet, med ”Forever Shall We Wait” som min favoritt. Gamle listevenner har hørt Leisure Society før; jeg har forsynt meg av forrige album tidligere.

En annen gammel kjenning fra mine lister er Ohio-gruppen Over the Rhine, med Karin Bergquists lett sutrende, men vakre og veltrente stemme i sentrum. Gruppen har en katalog som går tilbake til tidlig nitti-tall, så hvis de seks låtene fra ”Drunkard’s Prayer” faller i smak, er det svært mange andre låter å nyte fra Over the Rhine. Karin har med seg sin ektemann Linford Detweller som makker også i gruppen, ikke bare i ekteskapet. Det er to år siden paret ga ut et nytt album; Drunkard’s Prayer er faktisk fra 2006, men sluppet på nytt i år; så vi får håpe at de ikke har lagt inn årene.

Rebecca Ferguson er siste kvinne uke på dagens tillegg til blogglisten. Hun kommer fra Liverpool, og har en enestående stemme i mine ører;  til tider minner hun om de store souldronningene som Aretha Franklin.  Jeg er nok ikke den eneste som har blitt imponert; Rebecca var finalist i  den britiske X Factor, visstnok en av få kvinner som har klart det, og produsentene av Downton Abbey valgte Ferguson til å synge en av tittelmelodiene til serien, ”I’ll Count the Days”. Denne og fem andre fra albumet Heaven finner du på blogglisten fra og med i dag.

(Sunbears, The Shrinks, NRBQ, Lissi, Kate Nash og Donald Fagen er samtidig ute av listen for å gi plass til nytt blod.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s