Gamle sokker blir som nye

Dagens 16 nye spor i blogglisten har det til felles at de tar utgangspunkt i gode, gamle dager, uten å bli umoderne for det. Vi snakker rett og slett om at det er et TEMA for oppdateringen av blogglisten denn gang…

Den første gamle sokken er ingen ringere enn Eric Clapton, som i år er ute med sitt tjueandre soloalbum, som heter nettopp Old Sock. Her legger den snart 70 år gamle Clapton alle forsøk på å være kul på hylla, og blir på den måten kulere enn noen gang, der han drar frem låter som har betydd mye for ham opp gjennom årene, men som han ikke har turt røre før. Her kommer Gary Moores Still Got the Blues, her kommer en duett med Paul McCartney, All of Me, og her kommer foreldrenes favoritter som The Folks Who Live on the Hill. Eric Clapton fremfører alle på sin måte, og spesielt Still Got the Blues gjør et sterkt inntrykk i denne nedtonede, men likevel gåsehudskapende utgaven, langt mindre prangende enn Gary Moores versjon. Man får lyst til å bli gammel og gjøre det man rett og slett har lyst til, når man hører på denne samlingen.

En annen gammel sokk er Boz Scaggs, en ringrev som har holdt på siden 60-tallet, han også. Og som også fyller 70 om ikke så lenge. Han har hatt en lang og variert solokarriere, og har også vært med i Steve Miller Band den gang de var på topp. I tillegg spiller han med Donald Fagen og partner MacDonald når han har lyst, så da har vel også Boz knekket koden for å bli gammel med verdighet og livslyst. I år kom samlingen Memphis, med en rekke flotte låter, fem av dem har jeg lagt inn i blogglisten.

Den siste gamle sokken er streng tatt ingen gammel sokk, men en gruppe, som utnytter gamle sokker, som for eksempel Anita O’Day og Dean Martin. De heter Club des Belugas, og kom med en ny samling for ikke så lenge siden, Forward, med noen remixer av  gamle slagere som det er umulig ikke å bli i godt humør av. Jeg har lagt inn blant annet Peanut Vendor, som vel underbygger den påstanden på alle måter.  Club des Belugas fremstiller seg selv som et Nujazz-prosjekt, men man kan vel kanskje kalle dem for et godt, gammelt danseorkester om man vil. Gruppen kommer fra Tyskland.

Og med det ligger det åtte nystoppede par herlige låter i listen, mens Krystle Warren, Katy Carr, Father John Misty, Charly Dore og Ben Gibbard forlater undertøysskuffen etter lang og tro tjeneste.

Her er oppdatert liste for de av dere som ikke abonnerer direkte i Spotify:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s