Jeg har’n!

..eller Yo Le Tengo, som det visstnok heter på spansk, et baseballuttrykk først og fremst.

Og gjett om de har’n, dette rare amerikanske bandet som har overlevd siden tidlig på 80-tallet. I sentrum finner vi Ira Kaplan, vokalist, gitarist og pianist. Han har med seg kona på trommer, Georgia Hubley, og tredjemann er James McNew.  De har laget mye og morsom musikk siden starten, men det har vært langt mellom originalutgivelsene, for de har spilt inn mye covermusikk, spilt med andre musikere, og laget masse filmmusikk. Men i år kom albumet Fade, og jeg har lagt inn fire låter derfra. Selv er jeg spesielt svak for Ohm, men den er kanskje en utfordring for de sarteste av dere, med sitt heftige gitarspill og ikke veldig mange akkorder.

Da er det mye mildere toner fra Robert Vincent, visstnok kalt Liverpools Springsteen, noe jeg ikke egentlig skjønner så mye av, for her er det mer engelsk country enn amerikansk rock. Robert har gitt ut en del EPer og singler, men nylig kom et flott og sterkt album, Life in Easy Steps.  Jeg har hentet hele 7 låter herfra, inkludert tittelsporet, og tror mange vil sette pris på denne sangeren. Det har også flere anmeldere gjort.

Derfra over til nynnedronningen Petra Haden fra New York. Hun har løftet a cappella sang til en egen kunstart, og på hennes siste album har hun kastet seg over en rekke filmlåter. Dette er originalt og imponerende, kanskje av og til litt masete, så jeg har bare tatt med noen smakebiter, og jeg har også inkludert noen av de streiteste låtene. Hun gjør blant annet en rørende versjon av Tootsie (It Might Be You), skrevet av en av verdens mest undervurderte artister, Stephen Bishop.  For de som lar seg fascinere, hør på hele albumet, Petra Goes to the Movies. Og her finner du også en morsom og såre enkel video av hennes Superman tema, med undertekster.

Og listen? Den finner du som vanlig her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s