Hardcourt Sexsmith (Nudge, nudge, wink, wink)

Nei, vi er ikke over i pornobransjen, snarere tvert i mot. Her kommer to godt påkledde voksne menn, Ed Hardcourt og Ron Sexsmith, med hvert sitt ømme og vakre album. Og jeg har tatt med et lite utvalg fra hver (pluss en liten bonus til slutt).

Wimbledongutten Ed Hardcourt ble nominert til det prestisjetunge Mercuryprisen allerede i 2001, men det ville være feil å si at han er blitt en superstjerne etter det. Imidlertid har en hel rekke andre superstjerner trykket ham til sitt kjente bryst, for Ed har åpnet for artister som Wilco, REM, Supergrass og Norah Jones. Også vår egen eksportartikkel Sondre Lerche har spilt med ham på noen av konsertene hans. Jeg har hatt ham med på tidligere lister, så ivrige listefølgere vil kjenne igjen stil og stemme. Låtene som nå ligger i listen er fra albumet ”Back into the Woods”, hans beste samling til nå, med låten The Cusp & The Wane som kanskje hans flotteste låt.

Ron Sexsmith er fra Canada, 13 år eldre enn Hardcourt, men de ligner svært på hverandre i stil. De har også mange andre paralleller i sin karriere: Begge er musikernes musiker, begge har gitt ut en rekke kritiker- og musikerroste album uten egentlig å oppnå stjernestatus. Flere store artister har spilt inn låtene hans og gjort dem mer tilgjengelige enn han har klart selv, blant annet Secret Heart, som ble covret av både Rod Stewart, Feist og Nick Lowe. Ron Sexsmiths siste album Forever Endeavor kom ut for noen uker siden, og jeg har lyttet med stor glede til det. Tre av låtene ligger nå i blogglisten.

Som en liten nepotistisk bonus har jeg lagt til et spor fra The Voice-vinner Martin Hallas debutalbum, der han synger en duett med min kjære datter Karoline. Jeg synes de klinger så godt sammen; de har også sunget mye sammen i gruppen over, Teknopoly (som du finner på Urørt og MySpace),  og jeg håper de gjør mer sammen senere.

Eller direkte til Spotify her: Pewalla blog – Musikk for modne eller her Pewalla blog – Musikk for modne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s