Beedle dee, dee dee dee,– Two ladies

…and I’m the only man, sang konferansieren i musikalen Cabaret. og Two ladies er hva jeg har å presentere i dag, selv om det i dette tilfellet kan det være en mann med i bildet også, men det skal jeg komme tilbake til.

De to damene som jeg foreslår å lytte til er Angela MacCluskey og ”vår egen” Margaret Berger. Dette er to forskjellige artister, en mørk og en lys – og da snakker vi ikke om hårfargen, for det er umulig å vite med dagens kvinner,  har jeg lært meg.  Frk. Berger, for eksempel har vært helt lys og helt mørk, som dere kan se under. Nei, det er stemningen i musikken det siktes til.

Picture of Duke B feat. Angela McCluskey

Den mørke først. Angela MacCluskey er skotsk, men har slått seg ned for godt i Hollywood, California. Hun har produsert plater i over ti år, men en av hennes tidligere plater fikk plutselig en renessanse da et spor derfra ble prominent plassert i en episode av Greys Anatomy. Sosiale medier klarte naturlig nok å grave frem hvem det var som hadde sunget klassikeren ”My Funny Valentine” – Angela MacCluskey.

Og her kommer – kanskje – en annen mann inn i bildet. For en artist med navn Tryptich er også kreditert sammen med MacCluskey. Jeg har ikke klart å finne en forklaring på hvem dette er, en person eller en gruppe, men samme kan det være. Låten er fra 2000-albumet Curio, der MacCluskey – og Tryptich – tolker flere standardlåter. Jeg har tatt med et lite knippe i bloggspillelisten. Stemmen hennes er til tider så skjør at man blir redd for at den skal gå i oppløsning, men hun når likevel den ene høye tonen etter den andre, og styggpent er det. MacCluskey går til og med løs på en av David Bowies mest ukjente klassikere, Lady Grinning Soul, som hun tolker vart og vondt, om enn ikke så bra som Bowie og hans utrolige pianist Mike Garson gjorde på det geniale albumet Alladin Sane på 80-tallet.

Den andre damen er altså den samme som skal reise til Malmö og representere Norge i årets Eurovision Song Contest. Margaret Berger trodde jeg var dusinvare, enda en midt-på-treet-artist fra Idols middelmådighetsfabrikk, helt til hun dukket opp i delfinalen i Florø og sang fletta av alle de andre artistene. Hun har nylig gitt ut en rekke freske låter, moderne, upretensiøse og lyse, og jeg har lagt et part av dem i blogglisten.

Og som vanlig, blogglisten finner du her:Pewalla blog – Musikk for modne eller her Pewalla blog – Musikk for modne

Eller her, faktisk:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s