Don’t Miss the Train!!

En sjelden gang dumper jeg over noe ekstraordinært og ukjent på en gang. Jeg håper og tror det ikke vil forbli ukjent særlig lenge.

Den amerikanske jazz-popsangerinnen Kristina Train ga ut en plate in 2009 som ikke kan karakteriseres som noe annet enn en stor flopp. Mange hadde høye forventninger til damen, som ble sammenlignet med Norah Jones, Patsy Cline, Rumer og andre storheter. Nå har hun fått en ny sjanse med albumet ”Dark Black”, og den sjansen har hun grepet med begge hendene. Dette er noe av den beste popmusikken jeg har hørt på veldig lenge, meget velskrevne tekster og melodier, nærmest klassiske i uttrykket, og fremført med en stemme som kan smelte sukker. Det har vært veldig vanskelig å plukke ut noen låter til blogglisten, for alle burde være med, men faller det lille knippet som ligger der i smak, gå til hele den lille platekatalogen hennes.

Mange artister sliter med oppslutningen, på tross av at de, noenlunde objektivt sett, fortjener en mer sentral plass i rampelyset. Manchester-trioen I am Kloot er blant dem. De har holdt det gående siden 2001, og har vært nominert til Mercury-prisen, de har fått side opp og side ned med gode kritikker, men den store suksessen har uteblitt. Nå har de på tross av det kommet med nok et album, denne gang produsert av gutta bak Elbow. Dette er nedstrippet og god popmusikk, med en slags roots-aktig undertone til noe av musikken. Jeg har tatt med noen låter fra albumet, som heter Let it All In.

Bak Sadie & the Hotheads skjuler Elizabeth McGovern seg, i alle fall bak Sadie. The Hotheads som backer henne er brødrene Nelson, Simon og Steve (pluss noen flere som deltar på ett eller flere spor). Og hvem er så Elizabeth McGovern? I de siste årene er hun mer kjent som Cora, grevinnen av Grantham, i TV-serien Downton Abbey.  Og det er jo først og fremst skuespiller den 51-år unge damen er. Albumet deres, How Not to Lose Things, har sine klare lyspunkter – og disse har jeg nå plassert godt i blogglisten på Spotify. Resten av albumet kan du med hell hoppe over. Jeg kan jo legge til, spesielt for Downton Abbey-fans, at også Michelle Dockery tidvis synger med Sadie & The Hotheads. Og hvem er så hun? Jo, nå snakker vi om Mary, Coras eldste datter i serien.

Og Spotify-spillelisten ligger fremdeles her: Pewalla blog – Musikk for modne    eller her: Pewalla blog – Musikk for modne

Jeg har nå fjernet den musikken som har ligget lengst i listen. Håper ikke noen gråter for det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s