Bowie-overraskelsen – og noen flotte til

David Bowie overrasket alle da han plutselig slapp en ny single, Where are We Now? i forbindelse med bursdagen sin. Og hvilken låt! Kanskje en av hans vakreste noen sinne. Nå venter vi spent på albumet som også er spilt inn i all hemmelighet. Videoen er verdt en titt, den også – spesielt for oss nordmenn – Bowie har på seg en meget spesiell t-skjorte, nemlig.

Men én ny låt blir for lite når blogglisten skal utvides.

Like før jul slapp det britiske popbandet The Red Bullets en ny single, What Ya Gonna Do?, også en vakker ballade. Jeg har tatt den med, sammen med et knippe låter fra fjorårets album Drama in the Drawing Room, et ekte popalbum med røtter tilbake til 80-tallet.  Red Bullets består av brødreparet Pete og Mark Edwards, men har etter hvert som populariteten økte, utvidet til fem medlemmer.

En annen spennende ny britisk artist er Lianne Le Havas, enda en sanger med en spennende etnisk bakgrunn; det virker som forskjellige kulturpåvirkninger gir spesielt spennende kulturuttrykk (beklager Christian Tybring-Gjedde), som for eksempel Michael Kiwanuka fra Uganda og England,  og Josephine fra Liberia og Jamaica, to av fjorårets største overraskelser.  I Lianne Le Havas’ tilfelle dreier det seg om jamaicanske og greske foreldre blandet med engelsk oppvekst.   Hun har foreløpig kun sluppet to EPer, jeg har lagt til én av dem, Lost & Found.

En single som ligger mitt hjerte nærmere er While You Slepts Havoc, som også kom rundt juletider. Albumet deres, Push/Pull  kommer 21. januar. Min kjære Benedikte Wallace er vokalist, sammen med Jacob Jones, som har skrevet de fleste låtene. De strekker seg fra det vakre, melodiøse, til lekende og drivende rock, umulig å sette i bås – noe som bør være en god ingrediens i en mulig fremtidig suksess. Jeg håper drømmene deres går i oppfyllelse, det har de fortjent.

En helt annen sound kommer fra New Orleans-bandet The Hot 8 Brass Band, et ekte marching band fra jazzbyen. Jeg har lagt til to svingende låter fra det nye albumet deres The Life & Times, som visstnok skal etterfølges av et downtempo album om ikke så lenge. Det kan nok bli vel så fint.

Til slutt en ekte syttitallsartist, Christopher Holland, med låter som får tiden til å stå stille, eller rettere sagt gå bakover. Hans album Corner Green kunne nesten ha vært innspilt på 10ccs, Squeezes og Al Stewarts tid, og flertallet av låtene står ikke tilbake fra den beste musikken fra den tiden. Så har Christopher gode gener: Han er bror til Jools Holland, storbandlederen og programlederen som får hele verden til å swinge.

Og blogglisten finner du som vanlig på Spotify: Pewalla blog – Musikk for modne  eller her Pewalla blog – Musikk for modne

 

Legg igjen en kommentar