70-talls- (og litt David Lynch-) følelse fra Nicole Atkins

 Mondo Amore er New Jersey-singer/songwriter Nicole Atkins’ andre album, sluppet i fjor, stort sett til gode anmeldelser fra de store rockebladene. Jeg har hatt Atkins med på tidligere lister, og nå får du et lite knippe av de beste låtene fra Mondo Amore. Atkins har en kraftfull stemme, og lager herlig pompøs og fyldig popmusikk. Det minner meg tidvis om musikk som David Lynch ville ha brukt i sine filmer, og samtidig er det noe nostalgisk over låtene, melodiske, skiftende og til tider overraskende. Hele tiden bryter Nicole Atkins stemme gjennom med styrke og patos.

Det er en stund siden listen har hatt påfyll, så her kommer noen andre smakebiter:

 Fatoumata Diawara: Willie

Mange afrikanske musikere har prøvd å blande vestlig og afrikansk musikk, få har lykkes i mine ører. Fatou fra Mali er blant dem som når gjennom til meg. Denne låten har vokst på meg, det har stemmen til Fatou også gjort.

 Angus & Julia Stone: Big Jet Plane

Enda en søskenduo… Disse to kommer fra Sydney i Australia. Låten er fin, og jeg blir veldig fascinert av Julias stemme.

Gentle Mystics: Hark

Denne låten vi sikkert irritere like mange som den vil glede andre. Jeg tilhører definitivt den siste gruppen. Britiske Gentle Mystics markedsfører seg selv et psykedelisk/hop/turbo/sigøyner/folk-gruppe, og det beskriver dem vel godt.

..og dermed har du ti nye låter. Linken er som før: Pewalla blog – Musikk for modne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s