Ukjente gullklumper – Rodriguez og Marshall Hain

 (Link til musikken finner du her: Pewalla blog – Musikk for modne)

Det finnes mange godbiter på nedstøvede LPer. Flere hundre LPer gikk enten til døtrene våre eller til bruktplatebutikken i Akersgata, men før de forlot huset fant jeg flere av dem på Spotify, så selv om de fysiske platene ikke lenger er i min eiendom, er musikken i høyeste grad tilgjengelig for meg – og nå også for dere.

Blant dem er et glemt album fra 1978 . egentlig glemt da det ble utgitt, og i alle fall glemt nå. Men det inneholder musikk som jeg virkelig likte da – og nå som jeg har hørt det igjen forstår jeg at det ikke har eldet. Gruppen heter Marshall Hain, en duo bestående av Julian Marshall og Kit Hain, to musikkelskere som møttes på skolen i Darlington i Storbritannia.

Sammen fikk de en kjempehit med singelen «Dancing in the City«, som solgte over hele verden, en låt jeg tipper mange kjenner igjen. Så kom en ny single,»Coming Home» – det gikk ikke fullt så bra, og da LPen Free Ride kom ut var ikke så mange interessert lenger, altså en One Hit Wonder-historie. Jeg har lagt ut et stort knippe låter fra Free Ride, så kan dere jo vurdere om dere er enige med meg i at popmusikken tapte litt da, som en naturlig konsekvens, Marshall Hain, gikk i oppløsning.

En plate jeg IKKE fant i bunken min var Cold Fact med Rodriguez. Da hadde jeg nok fått mer for den enn de 3 kronene Akersgatabutikken betalte for hver av LPene mine. I høst vil du høre mye om Rodriguez, artisten som forsvant etter å ha snudd Sør-Afrika på hodet og etter å ha etterlatt seg musikk som mange mener er på høyde med både Donovan, Bob Dylan og – ja, Elvis.

Det er en fascinerende historie, og jeg gleder meg til at dokumentarfilmen om ham kommer til Norge i november, Searching for Sugar Man. I Sundance vant den prisen for beste film. Den etterlatte musikken til Rodriguez er meget bra, utrolig at vi ikke har fått høre dette da Rodriguez fra Detroit faktisk var aktiv som musiker. Jeg har valgt ut en pakke med låter fra filmmusikken, noen av dem med litt råtten lyd, men dere vil nok ikke ha vanskeligheter med å høre at her har vi med den ene perlen etter den andre å gjøre.

Trailer Searching for Sugar Manarticle880226.ece?show=trailer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s